Äntligen hemma igen!

Äntligen tillbax på Söderåkra efter några dagar hemma i Malmö tillsammans med pojken, utgång med Rebecca och allmänt latande :D Kom dock tillbaka sent igårkväll efter att ha ätit på Mongolian Barbeaque tillsammans med familjen och pojkvännen ♥
I fredags var jag (läs mamma^^) och hämtade mina Easy Boot till Silla :D Testade dom idag och dom sitter jättebra, får "provrida" dom i veckan ;)


Tänkte berätta lite om stallet som Silla står i och elevboendet jag bor på. Då jag går på en internatskola bor även Silla på internatet i ett stall som tillsammans med mitt elevboende heter Söderåkra. I stallet finns det 10 boxar varav i 6 av boxarna bor det hästar. Stallet är format som ett L där det på den långa delen finns 7 boxar mot varandra och på den korta delen är det 3 boxar på den ena sidan. Till stallet hör även en rätt stor loge till där vi har halm, ensilage, hö, foder, våra skåp, traktorredskap, Sillas vagn och massa katter som är halvvilda. En stor uppvärmd sadelkammare har vi också där man kan hitta det mesta. 

Hästarna på Söderåkra fodras tre eller fyra gånger om dagen. Vi fodrar morgon, (vissa lunch), kväll och natt med hjälp av ett bestämt och ett rullande schema. På tavlan som man ser på första bilden står det vilka bestämda fodringar man har under veckan och sen väljer man en eller två fodringar på helgen (fredag kväll till måndag morgon). Det är bara morgon och nattfodringen som är kollektiv och på bestämda tider, kvällsfodring och allternativt lunch får man ge till sin egen häst eller efter överenskommelse.
Utevistelsen för Silla och är oftast mellan 7.30/8.00 - 20.00/20.30 om vädret tillåter det. De andra brukar ha sina hästar ute kortare tid.


ner. Även Kalle och Olle står här.


I denna gången står Sparven, Molly och Lisa.


Stora fina hagar och ibland är det till och med fint väder (bild från oktober).


Och vyerna över en liten del av Bollerups marker kan man då inte klaga på!


Söderåkra är dock bara inte stallet, utan även en tvåplansvilla med källare.
I källaren finner man en toalett med dusch, en oljepanna, varmvattenbredare (som inte alltid funkar som den ska...), tvättmaskin och torktumlare, en stor frysbox och lite saker vi ställt undan för det har varit ivägen. För ungefär ett år sedan kunde man även stöta på 8 små kattungar och deras mamma Missy som bodde i källaren för att inte frysa ihjäl ute i stallet under vintern, som tur är hittade vi hem till alla :)
På bottenvåningen finns det en stor hall, TV-rum, kök, tre elevrum (varav två tomma) och en liten toalett med dusch.
På ovanvåningen är det en längre hall, tre elevrum, en liten toalett och en väldigt massa saker överallt.

Vi som bor på Söderåkra går alla tre sista året och är jag Martina, Johanna (aka. Snordii), Emmy (aka. Dalle/Dalleball/Blondy..) och Josefine (aka. Elme/Biffen/osv..), Speedy (hamstern som även kallas Kebab xD ) och alla namnlösa dammråttor!
Söderåkra ligger ungefär 1,5km utanför Bollerups "område" så vi som bor här har valt att inte äta frukost och middag nere på skolan, utan vi lagar all våran mat själva (äter lunch på skolan när vi är där). Varriationen kanske inte är den största, men jag äter iaf inte samma sak två dagar i rad om det inte är rester x)


Nä, nu ska jag ta och gå ut i stallet och fixa till Silla och Kalle (Johanna är i Åre såjag passar lille kalle) Kanke blir lite bilder på prinsessan :) ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0